Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΗ ΣΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΕΠΙΣ (Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων ) ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ

  Αθήνα, 12 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα στελέχη του Γραφείου Ισότητας της ΚΕΔΕ την Παρασκευή  7 Μαρτίου 2014 στις 11:00 π.μ παρευρέθηκαν –μετά από σχετική πρόσκληση- στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ωρωπού, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης στα Νέα Παλάτια.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση των μελών της Επιτροπής και τη μεταξύ τους γνωριμία, ενώ μετά τις απαραίτητες συστάσεις διαπιστώθηκε πως η Επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των κοινωνικών φορέων και ομάδων της περιοχής. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μέσα από την παρουσία και την εκπροσώπηση των ευρύτερων πληθυσμιακών ομάδων, διασφαλίζεται η κοινωνική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για  ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  ζητήθηκε από τις συμβούλους να προχωρήσουν σε λεπτομερή παρουσίαση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και των δράσεων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Μετά τη σχετική ενημέρωση, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, όπου εκφράστηκαν αρκετά ερωτήματα και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Στο σημείο αυτό τα μέλη της ΔΕΠΙΣ έθεσαν τους εξής στόχους: α) έως την επόμενη συνεδρίαση να έχουν καταρτίσει και υπογράψει τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Επιτροπής, β) να έχουν αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση –σε επίπεδο δομών- στο δήμο και γ) να έχουν δημιουργήσουν ένα e-mail (dimotikiepitropiisotitas@yahoo.gr),  με το οποίο θα επικοινωνούν οι δημότες, απευθύνοντας ερωτήσεις, προβλήματα και προτάσεις  στη ΔΕΠΙΣ.
                Τέλος, συζητήθηκαν πιθανές δράσεις, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν από την Επιτροπή με αφορμή την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ  η Πρόεδρος πριν το κλείσιμο της πρώτης συνεδρίασης διένειμε στους /στις παρευρισκόμενους/νες ένα αναμνηστικό δώρο.


Την Παρασκευή 7-3-2014 έγινε η πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΠΙΣ Ωρωπού στην οποία συμμετείχαν οι τα στελέχη του Γραφείου  Ισότητας τησ ΚΕΔΕ κες  Ανθή Βαλαβάνη κα Βασιλική Γκοτσοπούλου. 
Στην αρχή τα μέλη συστήθηκαν μεταξύ τους αναφέροντας την ιδιότητά τους και την δημοτική κοινότητα από την οποία προέρχόνται δίοτι στόχο μας ήταν η  ευρύτερη εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών ομάδων του Δήμου.,ώστε να οι δράσεις που θα ακολουθήσουν να αφορούν όλο το Δήμο.
 Στη συνέχεια οι υπεύθυνες της Γ.Ι. της Κ.Ε.Δ.Ε. ενημέρωσαν τα μέλη της νεοσύστατης Επιτροπής για την Ευρωπαική Χάρτα για την Ισότητα που αποτελεί και τον άξονα κίνησης .Ακολούθησε ένας διάλογος για θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων.Έγινε επίσης αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας(8 Μαρτίου) , συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τη γυναίκα  και τον ενδεχόμενο προγραμματισμό  ενημερωτικών εκδηλώσεων που αφορούν τη γυναίκα.
Η συνεδρίαση έκλεισε με τις εξης αποφάσεις. 1. Να διαπιστωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο και οι κοινωνικές δομές που  λειτουργούν στο Δήμο                                 
                                                                  2.Να καταρτιστεί Κανονισμός Εσωτερικής λειτουργίας της ΔΕΠΙΣ                                
                                                                   3.Η δημιουργία  email για την Ισότητα στο οποίο να απευθύνονται όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες ή να καταθέσουν  θέματα και ερωτήματα προς τη ΔΕΠΙΣ
.Ανακοινώνεται ότι η δημιουργία του email  dimotikiepitropiisotitas@yahoo.gr  στο οποίο μπορείτε να απευθύνεστε καταγράφοντας ερωτήσεις , προβλήματα και προτάσεις προς τη ΔΕΠΙΣ έχει τεθεί σε λειτουργία


Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη
Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters