Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην έδρα του Δήμου Ωρωπού

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην έδρα του Δήμου Ωρωπού
Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Ωρωπού η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες της επανάστασης του '21 και την απελευθέρωση της πατρίδος μας. Παρελάσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Δήμου, αλλά και σε πολλές Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Πιο συγκεκριμένα, στην έδρα του Δήμου, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσσόντων, στην πλατεία Ηρώων της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Παλατίων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων των επισήμων. Επίσης, μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων το επετειακό τραγούδι με τίτλο «Κουράγιο Λαέ» και τον Εθνικό Ύμνο τραγούδησε η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού. Παράλληλα, είχε προηγηθεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Νέα Παλάτια, παρουσία δημοτών, τοπικών αρχών, μαθητών, καθηγητών και εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Οικονομάκος αφού μίλησε για την μεγάλη, διπλή γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ορθοδοξίας, που είναι και ημέρα κατάνυξης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλες και όλους όσοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας, επικεντρώθηκε στη νέα γενιά η οποία όπως είπε «συμβολίζει την ενότητα του Λαού μας». Χαρακτηριστικά σημείωσε τα εξής:
«Θέλω να σταθώ στη νεολαία μας, γιατί ήταν και τότε παρούσα και πάλεψε και αγωνίστηκε με σθένος. Και σήμερα είναι παρούσα στις δυσκολίες που περνάει η Πατρίδα μας. Πρέπει να πιστέψουμε στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιστήμονες, στα νέα μυαλά και να τους βοηθήσουμε να πάνε την Ελλάδα υψηλότερα. Να γίνουν αυτοί οι Ήρωες που θα κάνουν για άλλη μια φορά την Πατρίδα μας περήφανη. Να δείξουν στην οικουμένη ότι είμαστε μια χώρα που δεν το βάζει κάτω. Αλλά παλεύει μαζί με τους νέους της και φέρνει αποτελέσματα.
Οι νέοι άνθρωποι συμβολίζουν την ενότητα του λαού μας. Αυτή η ενότητα ήταν που μας κράτησε τότε ζωντανούς, μονιασμένους και πρόθυμους να αγωνιστούμε με πίστη και αυτοθυσία. Οι νέοι ήταν η ελπίδα για λευτεριά. Οι νέοι άναψαν το φυτίλι και πότισαν τα άγια χώματα της πατρίδας μας με το αίμα τους και την νιότη τους για απελευθέρωση. Μια χώρα υποταγμένη στον τούρκικο ζυγό και παραδομένη στο γενιτσαρισμό και την οικονομική ανέχεια δεν άντεξε άλλο. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ. Έτσι και σήμερα, την ανάγκη για αξιοπρέπεια, για προκοπή και καλύτερες μέρες, μας την δείχνουν οι νέοι και οφείλουμε να τους ακούσουμε, να τους δούμε, να τους πιστέψουμε, να ερμηνεύσουμε τις αγωνίες τους και να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις τους. Μπροστά στις δυσκολίες που ζούμε όλοι σήμερα, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε ένας άρρηκτος κύκλος ανιδιοτελών ιδανικών και βαθιάς πίστης, που θα αποκρούει κάθε απόπειρα εκμαυλισμού και υποδούλωσης. Μαζί με τα νέα παιδιά μπορούμε να χτίσουμε ισχυρά θεμέλια για το κοινό μας μέλλον».
Παράλληλα έστειλε και το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για τη σημερινή δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, λέγοντας:
«Ως Δήμαρχος Ωρωπού και άνθρωπος χωρίς παρωπίδες, πιστεύω στις νέες δυνάμεις της κοινωνίας μας, στους ευέλπιδες συνδημότες μας οι οποίοι μπορούν να γυρίσουν σελίδα και να αλλάξουν την τύχη της χώρα μας. Μπορούν να ενώσουν και να οδηγήσουν τις σκέψεις μας σε δημιουργικά μονοπάτια δράσεων και πρωτοβουλιών. Μπορούν να γίνουν γνήσιοι συνεχιστές των προγόνων μας και να μπολιάσουν την δοξασμένη ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Μια ΙΣΤΟΡΑ που δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται δεν ξαναγράφεται. Στον Δήμο Ωρωπού τιμούμε την ΕΠΑΝΣΤΑΣΗ του 21.Τιμούμε τους ΗΡΩΕΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ του απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Τους Φιλέλληνες πρωτεργάτες και όσους πίστεψαν στα ιδανικά της πατρώας γης για Αυτοθυσία και Ελευθερία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κινδύνους, προβλήματα και απειλές. Υπηρετούμε την πορεία του Έθνους μας, της Ύπαρξής μας και των Αμόλυντων διαχρονικών Ιδεών μας, συνεχίζοντας να αναφωνούμε συνειδητά και ολόψυχα τους στίχους του από τον ΘΟΥΡΙΟ του Ρήγα Φεραίου: :
Ως πότε παλικάρια, να ζούμε στα στενά,
μονάχοι, σαν λιοντάρια, στις ράχες  στα βουνά;
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή!

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, με αφορμή τον Εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου ευχαριστήσει όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και συλλόγους για το ήθος και την ευπρέπεια με την οποία συμμετείχαν στη φετινή παρέλαση αλλά και στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου μας, δείχνοντας πως τέτοιες ξεχωριστές Ημέρες, η Ιστορική Μνήμη συμβολίζει την ελπίδα για καλύτερες μέρες.
Η σειρά με την οποία κατέθεσαν τα στεφάνια οι επίσημοι ήταν η εξής:
1.            Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος
2.            Για την εθνική Αντίσταση, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Ηλιάσκος
3.            Για το ΚΕΤΘ Αυλώνος, ο Επίλαρχος κ. Σαββόπουλος Νικόλαος
4.            Για το Α.Τ Ωρωπού, ο Υποδιοικητής  κ. Κουτσονάκης Κωνσταντίνος
5.            Για την Τροχαία Καπανδριτίου, ο Υπαστυνόμος Β’ Χουλιαράς Δημήτριος
6.            Για το Λιμενικό Τμήμα, ο Επικελευστής Λεμονίδης Χρήστος
7.            Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού, ο Πρόεδρος κ. Καμπιώτης Διονύσης
8.          Για το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Περιβ/ντος & Δημ. Παιδικών Σταθμών, η Πρόεδρος κα Αλέκα Κοντογιάννη
9.            Για την Β’ Βαθμια Σχολ. Επιτροπή και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου ο Πρόεδρος κ. Βασιλάκος Παναγιώτης
10.          Για τις Δημοτικές Κοινότητες Νέων Παλατίων – Σκάλας Ωρωπού - Ωρωπού ο Πρόεδρος της Δ/Κ Σκάλας Ωρωπού κ. Μελέτης Βρούβας
11.          Εκπρόσωποι Νηπιαγωγείων Νέων Παλατίων – Σκάλας Ωρωπού
12.          Εκπρόσωποι Δημοτικών Σχολείων Νέων Παλατίων – Σκάλας Ωρωπού
13.          Εκπρόσωπος 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού
14.          Εκπρόσωποι 2ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού - Χαλκουτσίου
15.          Εκπρόσωπος Γενικού Λυκείου Σκάλας Ωρωπού
16.          Εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού
17.          Εκπρόσωποι Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων
18.          Εκπρόσωπος Πολιτιστικού  Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού
19.          Εκπρόσωποι Συλλόγου Ποντίων «ο Εύξεινος Πόντος»
20.          Εκπρόσωποι Πολιτιστικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «ο Άγιος Γεώργιος»
21.          Εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού        
22.          Εκπρόσωπος Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Ωρωπού «Η Κρήτη»
23.          Εκπρόσωποι Συλλόγου Κρητών Ωρωπού & πέριξ περιοχών «Η Μεγαλόνησος»
24.          Εκπρόσωποι Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού
25.          Εκπρόσωπος Ένωσης Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού
26.          Εκπρόσωπος Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ωρωπού



7 Συνημμένα αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters