Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ανεπαρκής η απάντηση για τις υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων της Ανατολικής Αττικής


ΘΕΜΑ :
Ανεπαρκής η απάντηση για τις υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων της Ανατολικής Αττικής 



Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά την στελέχωση και ενίσχυση των υπηρεσιών πρόνοιας των Δήμων της Ανατολικής Αττικής (Αρ. Πρωτ. 3601/07.11.13), ο Υπουργός Εσωτερικών, Ιωάννης Μιχελάκης, μας απάντησε ότι έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, μόλις δε έχει κάτι νεότερο θα επανέλθει με συγκεκριμένες απαντήσεις. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απάντησε ότι αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, απάντησε ότι αρμόδια να απαντήσουν είναι τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν γνωρίζει το τι ακριβώς συμβαίνει στις υπηρεσίες Πρόνοιας που συστήθηκαν στους Δήμους με τον «Καλλικράτη», δεν γνωρίζει που λειτουργούν οι υπηρεσίες, τι προβλήματα στελέχωσης έχουν και βέβαια δεν γνωρίζει πώς ακριβώς εξυπηρετούνται (όπου εξυπηρετούνται) οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που αιτούνται προνοιακών ενισχύσεων. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών πρόνοιας στην Ανατολική Αττική και εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των αιτημάτων για προνοιακές ενισχύσεις που προκαλεί η ύφεση, η λιτότητα, η ανεργία και γενικότερα η εφαρμοζόμενη σήμερα οικονομική πολιτική. Δυστυχώς οι απαντήσεις της κυβέρνησης δεν αφήνουν ίχνος αισιοδοξίας στο συγκεκριμένο ζήτημα αφού παρά το ότι παραθέσαμε αναλυτικά τα στοιχεία για τον όγκο εργασιών που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι πραγματικά ελάχιστοι υπάλληλοι του Δήμου Παλλήνης για το σύνολο της Ανατολικής Αττικής δεν αποτυπώνεται ούτε πρόθεση παρέμβασης. Μόνη ελπίδα είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, εφόσον βέβαια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα! Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει την ευθύνη για την ορθολογική κατανομή των υπαλλήλων ώστε να εξυπηρετείται κατάλληλα ο πολίτης δηλώνει αναρμόδιο, όπως δηλώνει και το κατ’ εξοχήν επιφορτισμένο με τα ζητήματα πρόνοιας Υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την απογοήτευσή του για το σύμπλεγμα αρμοδιοτήτων και αναρμοδιοτήτων που αναπτύσσεται γύρω από το ευαίσθητο ζήτημα της πρόνοιας και δεσμεύεται ότι θα επανέλθει απαιτώντας και πάλι λύσεις αντί ενημέρωσης κατανομής αρμοδιοτήτων.  

  
21/02/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters