Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ ΑΛΚΙΩΝΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΩ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

ΤΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ  ΑΛΚΙΩΝΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΩ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

         Στην αυλή του οικοτροφείου Αλκιονίς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Φεστιβαλ παιχνιδιού από τα οικοτροφεία Αλκιονίς και Καλυψώ στο Καπανδρίτι  για να  υποδέχθούν  οι  οικοτροφοι το Καλοκαίρι με παιχνίδια  .Το παχνίδι για τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα που φιλοξενούνται στα δύο οικοτροφεία έχει ιδιαίτερη σημασία αφού βοηθά  στη λειτουργία του μυικού συστήματος , ενώ προσφέρει τη χαρά της δραστηριότητας  της αντίληψης και της νόησης
         Τα μέλη του ΚΑΠΗ  Καπανδριτίου συμμετείχαν με την  επικεφαλή της ΔΗ.Σ.Ω.  Καν Ελένη Βαρνάβα Δημοτική Σύμβουλο Ωρωπού . στα παιχνίδια καλαθοσφαίρηση, μποουλινγκ,και ζωγραφικής Στο τέλος του διαγωνισμού παρασημοφορήθηκαν  όλοι οι συμμετέχοντες.
         Η γιορτή τελείωσε με προσφορά αναψυκτικών και σνακς ενώ το ΚΑΠΗ τραγούδησε και χόρεψε δημοτιά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς που ενθουσίασε όλους  τους παρσκόμε- νους.
Τόσο η Ελένη Βαρνάβα όσο και η εκπρόσωπος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας Παιδιού (ΚΜΟΠ) υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργούν οι δύο δομές, Αντωνία Τορρένς, τόνισαν ότι ειδικά στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να υποστηρίξουμε τις δομές ψυχικής υγείας. Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα επιβαρύνουν σημαντικά την ψυχική υγεία και οφείλουμε όλοι να δραστηριοποιηθούμε για να διατηρήσουμε τις δομές που ήδη υπάρχουν.
Η Ελένη Βαρνάβα μάλιστα τόνισε ότι «η αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών συνανθρώπων μας προσδιορίζει τελικά και τον πολιτισμό μας ως κοινωνία και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάλυση αυτών των δομών της ψυχικής υγείας που έχουν δημιουργηθεί αλλά ωφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας αιτία να απολέσουμε τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό μας».  












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters