Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Στο έλεος των συμμοριών των λαθρομεταναστών η Αττική!


Στη δράση δώδεκα συμμοριών που εισβάλλουν οργανωμένα σε σπίτια ακόμα και για λίγα ευρώ...
http://www.eglimatikotita.gr

αποδίδουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την αλματώδη αύξηση των ληστειών με στόχο οικίες σε όλη την Αττική.


Τα μέλη των ομάδων αυτών χτυπούν τη νύχτα εκμεταλλευόμενοι την "απόσυρση" της ομάδας ΔΙΑΣ από τους δρόμους μετά τη 1 το βράδυ προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν στον "Τύπο της Κυριακής" ότι το 2012 σημειώνονται κατά μέσο όρο στην Αττική δύο εισβολές σε σπίτια κάθε βράδυ, ενώ ένας άνθρωπος πέφτει νεκρός κάπου στην Ελλάδα κάθε πέντε μέρες από σφαίρες ή χτυπήματα ληστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δέκα πολίτες ξυλοκοπήθηκαν το ίδιο διάστημα μέχρι θανάτου μέσα στην οικία τους. Για πρώτη φορά, μάλιστα, φέτος το ποσοστό των ανθρωποκτονιών με κίνητρο η ληστεία έφτασε το 50%.

Αποκορύφωμα του μπαράζ ληστειών που σημειώνονται τελευταία στα προάστια της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας, ήταν άλλωστε το περιστατικό αυτοδικίας που σημειώθηκε στην Παιανία, με φοιτητή ιατρικής να πυροβολεί και να τραυματίζει θανάσιμα ληστή.

Τα δυσοίωνα στοιχεία έχουν να κάνουν αφενός με την απουσία περιπολιών κατά τη διάρκεια της νύχτας και αφετέρου με την οικονομική εξαθλίωση.

Ποιες είναι οι συμμορίες

Δώδεκα συμμορίες έχουν "χωρίσει" την Αττική σε τέσσερις τομείς. Βόρεια προάστια, νότια προάστια, δυτική Αττική και κέντρο Αθήνας.

Δύο από αυτές χτυπούν βίλες και πολυτελή διαμερίσματα στα βόρεια προάστια, τρεις δραστηριοποιούνται νότια και συνηθίζουν να φεύγουν από τα σπίτια με το αυτοκίνητο των θυμάτων, δύο εισβάλλουν σε διαμερίσματα στο Κέντρο και σε όμορες περιοχές και τουλάχιστον πέντε επιτίθενται σε σπίτια ηλικιωμένων και σούπερ μάρκετ στη δυτική Αττική.

Δύο σκληροί πυρήνες

Οι πιο αδίστακτες από αυτές είναι δύο. Η μία αποτελείται από τέσσερα άτομα και πριν από μια εβδομάδα κράτησε όμηρο μια οικογένεια στο Πικέρμι. Η δεύτερη αποτελείται από τρεις άντρες και μία γυναίκα και δολοφόνησε πριν από δέκα ημέρες ένα 32χρονο στην Καισαριανή.

Οι χώρες καταγωγής

Τα μέλη των ομάδων αυτών είναι κυρίως αλλοδαποί από την Αλβανία, τη Γεωργία και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έχουν ποινικό μητρώο όπως εκτιμούν οι Αρχές.

Ποια σπίτια προτιμούν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, προτιμούν οικίες ανυποψίαστων πολιτών. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος έχει "σηκώσει" τις καταθέσεις από τις τράπεζες και τα χρήματα φυλάσσονται στα σπίτια.

Συχνή η χρήση όπλου

Χαρακτηριστικό των συμμοριών είναι ότι δε διστάζουν να πυροβολήσουν όταν τα θύματα προσπαθήσουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Οι αστυνομικοί συνιστούν στους πολίτες σε περίπτωση που πέσουν θύματα ληστείας να μην προσπαθήσουν να αντισταθούν καθώς τα νέα κρούσματα εγκληματικότητας που εμφανίστηκαν από το 2009 και μετά, είναι πολύ πιο βίαια.

60.000 παράνομα όπλα στο εμπόριο

Ο οπλισμός τους προέρχεται από τη μαύρη αγορά ή εισάγεται από χώρες του εξωτερικού. Το όπλο που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το Καλάσνικοφ, καθώς είναι τόσο διατρητικό που μπορεί αν διαπεράσει από κοντινή απόσταση ακόμα και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 60.000 παράνομα όπλα στο Λεκανοπέδιο. Το 80% των παράνομων φορτίων όπλων, περνάει από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και μέσω θαλάσσης από τις νότιες ακτές της Κρήτης. Και σε τι τιμές πωλούνται; Το πιστόλι τοκάρεφ κοστολογείται στα 500 ευρώ και το Καλάσνικοφ γύρω στα 4.000.

Παράλληλα, περίπου 3.500 άτομα έχουν καταφέρει να πάρουν άδεια από την Αστυνομία και να έχουν στην οικία τους πιστόλι ή περίστροφο. Να σημειωθεί ότι η ομάδα ΔΙΑΣ έχει μειωθεί στο μισό σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό της, λόγω περικοπών.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters