Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜO ΩΡΩΠΟΥ

     

Η κατάσταση που επικρατεί στην παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού τα Σαββατοκύριακα είναι απαράδεκτη. Από τη μια πλευρά του δρόμου ο τόπος είναι γεμάτος σκουπίδια και από την άλλη επικρατεί η κακοσμία των χημικών τουαλετών. Όλα αυτά μέσα σε μια περιοχή που θα έπρεπε να αγωνίζεται για την τουριστική προβολή της. Είναι αρκετά δύσκολο να ευχαριστηθεί κανείς τον περίπατο και το μπάνιο του σε τέτοιες συνθήκες ενώ οι λάμπες που δεν ανάβουν προσθέτουν άλλο ένα μειονέκτημα.
Η ΔΗΣΩ θεωρεί επιβεβλημένη την αποκομιδή των σκουπιδιών και το Σαββατοκύριακο και ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμα, στην Λεωφόρο Χαλκουτσίου παρατηρείται η αποκομιδή των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης να γίνεται στα ίδια απορριμματοφόρα.
Γιατί λοιπόν δεν λειτουργεί η ανακύκλωση από τη στιγμή που αφορά πρωτίστως την οικολογική μας συνείδηση αλλά και προσφέρει οφέλη οικονομικά στο Δήμο;


   ΕΛΕΝΗ  ΒΑΡΝΑΒΑ -ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΣΩ

Τι απέγιναν οι Ολυμπιονίκες του 1896 ;

Πώς έζησαν, πώς σταδιοδρόμησαν;Έγιναν αξιωματικοί, γιατροί, χρηματιστές, δικαστικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι είχαν μαρτυρικό τέλος !
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@Yahoo.gr
Άρχισαν στο Λονδίνο, οι 30οι  Ολυμπιακοί Αγώνες και η ανθρωπότητα θα ζήσει για δύο εβδομάδες σε αθλητικούς ρυθμούς, που θα ακολουθήσουμε κι εμείς. Το σημερινό μας θέμα είναι, τι απέγιναν οι Ολυμπιονίκες του 1896, μετά την αυλαία των αγώνων. Πώς έζησαν, πώς σταδιοδρόμησαν;
Ο μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης  έφερνε  νερό με τη σούστα από το Μαρούσι και το πωλούσε στου Ψυρρή φωνάζοντας:
« Εδώ το καλό μαρουσιώτικο νερό! Κρύο, κρύο πούζι και γλυκό σαν το καρπούζι!».   Κλείστηκε στη φυλακή το 1926 για πλαστογραφία στρατιωτικού εγγράφου  και τo 1936 στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου πρόσφερε στον Χίτλερ κλάδο ελαίας, σύμβολο της ειρήνης. Πέθανε το 1940.
Ο μαραθωνοδρόμος και β΄ολυμπιονίκης Χαρίλαος Βασιλάκος, από τον Λυγερέα Μάνης, πρώτος έλληνας αθλητής του βάδην, σπούδασε νομικά, έγινε δικαστικός, τελώνης, και ιδιοκτήτης του κινηματογράφου «Ολύμπιον» στον Πειραιά. Πέθανε το 1964.
Ο ολυμπιονίκης στο τριπλούν Γιάννης Περσάκης, ( 1877- 1943) ψηλός, όμορφος, ως αρχαίος Έλλην, Ερμή τον ονόμασαν οι ξένοι, υπάλληλος της Εθνικής τραπέζης, νυμφεύθηκε τη «μις Δανία» και καταστράφηκε οικονομικά. Ο  σφαιροβόλος  Μιλτιάδης Γούσκος από την Ζάκυνθο, εργάστηκε στις επιχειρήσεις Ράλλη  στις Ινδίες και  μετά ως σωματοφύλακας της Λαίδης Λώ, της ελληνίδας αντιβασίλισσας των Ινδιών, όπου πέθανε το 1904 από δάγκωμα κόμπρας!
Ο ολυμπιονίκης στα εμπόδια Αθανάσιος Σκαλτσογιάννης, εγγονός αγωνιστή του ‘ 21, διορίστηκε δεσμοφύλακας στις φυλακές του Μεντρεσσέ ( τέρμα Αιόλου) και τον δολοφόνησε ο εγκληματίας Ν. Ντόκος, όταν τον  εμπόδισε να δραπετεύσει. Ο ολυμπιονίκης στην ξιφασκία Τηλέμαχος Καράκαλος, αξιωματικός από τη Δημητσάνα, ανδραγάθησε στους πολέμους, έγινε στρατηγός, έγραψε αξιόλογα ποιήματα και διηγήματα. Πέθανε το 1951.
Ο ολυμπιονίκης σκοπευτής Παντελής Καρασεβδάς, έγινε  συνταγματάρχης, βενιζελικός βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, εθελοντής στον Μακεδονικό αγώνα, πρόεδρος του Παναθηναϊκού, και από την παροιμιώδη επιμονή του σε κάτι έμεινε η φράση που του έλεγαν: « τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου».
 Ο ολυμπιονίκης στη γυμναστική ο Δημήτριος Λούνδρας ο μικρότερος σε ηλικία ολυμπιονίκης ( ούτε 11 ετών!), σταδιοδρόμησε στο Βασιλικό Ναυτικό, έγινε ναύαρχος, όπως και ο γιος του Κώστας, σύζυγος της δημοσιογράφου και εκδότριας των εφημερίδων «Καθημερινή» και «Μεσημβρινή» Ελένης Βλάχου. Ο  ολυμπιονίκης στη σκοποβολή , Νικόλαος Τρικούπης πήρε μέρος ως υποστράτηγος  διοικητής Μεραρχίας στην μικρασιατική εκστρατεία και στο τέλος αιχμαλωτίσθηκε. Πέθανε το 1956.
Ο ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, υπολοχαγός  Ιωάννης Φραγκούδης, από τη Λεμεσό της  Κύπρου, υπασπιστής του βασιλιά Γεωργίου του Α΄, ήταν παρών στη δολοφονία του το 1913  στη Θεσσαλονίκη και ήταν αυτός που έτρεξε και συνέλαβε τον δολοφόνο Αλέξανδρο Σχοινά. Πέθανε το 1916 στις ΗΠΑ. Ο γιγαντόσωμος αρσιβαρίστας και ολυμπιονίκης Σωτήριος  Βερσής  έγινε χρηματιστής και πέθανε στα 39 του χρόνια από ασιατική γρίπη!
Ο ολυμπιονίκης στη ξιφασκία Ιωάννης Γεωργιάδης ( 1876-1960)  έγινε καθηγητής Πανεπιστημίου και  ιατροδικαστής, ο οποίος με την ιδιότητα αυτή εξιχνίασε το έγκλημα στου Χαροκόπου το 1931 όπου η πεθερά Κάστρου με την κόρη της Φούλα σκότωσαν, έκαψαν τεμάχισαν και πέταξαν στον Κηφισό τον εργολάβο σύζυγο και γαμπρό Δ. Αθανασόπουλο ( Καημένε Αθανασόπουλε τι σούμελλε να πάθεις, από κακούργα πεθερά να νιάτα σου να χάσεις….) Ο κρητικός μαραθωνοδρόμος που έτρεξε με τα γαλλικά χρώματα Σωκράτης Λαγουδάκης, ήταν νευρολόγος γιατρός, δημοσιογράφος της Μοντ στο Παρίσι βοήθησε την κρητική επανάσταση.
Ο ολυμπιονίκης στη δισκοβολία  Παν.  Παρασκευόπουλος από την Γορτυνία (1875-1956),  απόγονος  του οπλαρχηγού του ‘21 Πλαπούτα, έγινε γιατρός και νυμφεύθηκε την Ελένη Θεοτόκη κόρη της οικογενείας των πολιτικών της Κέρκυρας. Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο περιέθαλπε τους τραυματίες στο νοσοκομείο  Ιωαννίνων, όπως και η σύζυγός του επικεφαλής των εθελοντριών νοσοκόμων. Εκείνη σκοτώθηκε στους γερμανικούς βομβαρδισμούς το1941 και ο ίδιος αποσύρθηκε στο χωριό της γυναίκας του και πέθανε 15 χρόνια μετά.
  
Η τύχη του Δημ. Βικέλα
Ο Δημήτριος Βικέλας γεννήθηκε στη Σύρο. Η μητέρα του καταγόταν από τη Βέροια. ήταν εξαδέλφη του Ηπειρώτη Μελά, ιδιοκτήτη του κτιρίου της Εθνικής Τραπέζης (πρώην Ταχυδρομείο)  στην Πλατεία Κοτζιά. Στα δυσμάς του βίου του, ξεχασμένος και βαριά άρρωστος, βρήκε άσυλο δίπλα στον  μετέπειτα πρωθυπουργό Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη  (εκτελέστηκε το ‘ 22 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή), που  τον πήρε σπίτι του στην Κηφισιά ως οικότροφο και τον φρόντιζε. Πέθανε στα χέρια του στις 7-7- 1908 σε ηλικία 73 ετών, αφού δώρισε την πλούσια βιβλιοθήκη του στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
ΠΗΓΗ.........................http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/07/1896.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)&utm_content=Google+Reader#.UBfVymFo2TI

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΛΩΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

 

 

 

 

Τις μέρες αυτές έγινε πολύς λόγος για το δηλωτικό σήμα του Δήμου Ωρωπού και διαβάσαμε πολλά και πικρά σχόλια για τα οποία δεν θα θέλαμε να κάνουμε κανένα σχολιασμό. Όμως μας δημιουργήθηκαν πολλά και εύλογα ερωτήματα:
1.Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση ακύρωσης του δηλωτικού σήματος από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών καθώς και τα πρακτικά της συνεδρίασης;
2.Πώς το Συμβούλιο Tοπωνυμιών όπως αναφέρεται στα πρακτικά του ,ενέκρινε αρχικά το σήμα και μετά αποφάσισε ότι δεν αντιπροσωπεύει τον Αμφιάραο αλλά τον Ασκληπιό; Δεν το ήξερε εκ των προτέρων η κα Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου που γνωμοδότησε;
3.Γιατί εκκλήθει μόνο ένας Δημοτικός Σύμβουλος να παραστεί στο Συμβούλιο των Τοπονυμιών και μάλιστα αυτός που μειοψήφησε στο ΔΣ?
4. Γιατί στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου εμφανίζεται ένα νέο Σήμα που δεν έχει εγκριθεί από το ΔΣ;
5.Σε ποια βιβλιογραφία στηρίχθηκε η κα Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και το απέρριψε με τη δικαιολογία ότι παρουσιάζει τον Ασκληπιό ; Όταν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν αντίθετα ότι πρόκειται για τον Αμφιάραο:
α) από το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών και
β) από την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας του Πολιτισμού , αλλά και
γ)την προφορική μαρτυρία της Κας Μπένου στην ημερίδα που
πραγματοποιήθηκε για το Αμφιάρειο από το Δήμο Ωρωπού;
Νομίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού πρέπει να ενημερωθεί και να πάρει θέση, να κληθούν και ειδήμονες για το θέμα ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το θέμα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παραφιλολογία και ο διασυρμός του Δήμου.
 ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΝΑΒΑ- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
          ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΣΩ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ





Την πέμπτη 26 Ιούλιου και ώρα 8:30μμ, πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα του Καπανδριτίου, εκδήλωση ,στα πλαίσια του διήμερου πανηγυριού ,για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής που είναι και πολιούχος του χωριού μας.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέροςπάρα πολλοίσύλλογοι και ομάδες  όχι μόνο του Καπανδριτίου αλλάγενικότερα του  Δήμου Ωρωπού . Το πρόγραμμα αποτελούσε ένα ευχάριστο ταξίδι στην παράδοση μας και αυτό ,γιατί ήταν πλούσιο τόσο με τα τραγούδια που ακούστηκαν από τέσσερις χορωδίες που έλαβανμέρος,όσο και με τους παραδοσιακούς χορούς που παρακολουθήσαμε.
Πιο συγκεκριμένα  στο πρώτο μέρος , ταξιδέψαμε με τραγούδια από : την χορωδία ενηλίκων υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω  Καπανδριτίου ,την χορωδία από τα Κ.Α.Π.Η Αυλώνα ,την χορωδία του πολιτιστικού και πνευματικού ομίλου Νέων Παλατίων και την χορωδία του πολιτιστικού και πνευματικού συλλόγου της Σκάλας Ωρωπού.
Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από πολλές ομάδες και συλλόγους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ποικιλία των παραδοσιακών στολών οι οποίες ήταν ανάλογες με τον τόπο προέλευσης των χορών, ενώ πολλές από αυτές ήταν φτιαγμένες στο χέρι με πολύ κόπο και αγάπη στην παράδοση μας.Πιο συγκεκριμένα , παρακολουθήσαμε  παραδοσιακούς χορούς από  :το τμήμα προσχολικής ηλικίας υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω Καπανδριτίου με χορούς Αν. Αιγέου ,το παιδικό τμήμα υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω Καπανδριτίου με χορούς Αν Αιγαίου, τον πολιτιστικό σύλλογο Μπέσκα Καλάμου, με χορούς από τη Θράκη το ,Κ.Α.Π.Η υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω Αυλώνα με Ηπειρώτικους χορούς, τον πολιτιστικό και πνευματικό σύλλογο της Σκάλας Ωρωπού με χορούς από τα  Κύθηρα, την χορευτική ομάδα του δημοτικού διαμερίσματος Καπανδριτίου με χορούς από τη Φλώρινα , τον χορευτικό σύλλογο  από το Σάλεσι Αυλώνα με χορούς από τα Μέγαρα, τον πολιτιστικό και πνευματικό όμιλο Νέων Παλατιων, την χορευτική ομάδα πνευματικού κέντρου δημοτικού διαμερίσματος Αυλώνα με τοπικούς χορούς  και τέλος την χορευτική ομάδα Ποντιακών χορών  δημοτικού διαμερίσματος Καπανδριτίου.Ήταν μια βραδιά γεμάτη παράδοση και Ελλάδα.
Την εκδήλωση άνοιξαν με ένα σύντομο χαιρετισμό ο κ. Σωτήρχος ,α
Αντιδήμαρχος του Καπανδριτίου και η κ. Βαρνάβα Ελένη,  Δημοτική σύμβουλος   . Ακόμη παρευρέθηκαν  ο επικεφαλής της  Αυτοδιοικητικής  Συνεργασίας κ. Λίτσας Κωνσταντίνος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βελτανιώτης Δημήτρης , o  Δημοτικός Σύμβουλος Αφιδνών κ Τσάδαρης Σωτήρης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ Οικονόμου Κωνσταντίνα, ο  Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καπανδριτίουκ Μέξης η Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καλάμου κ Βασιλάκου Βάσω  o Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ Γιαννουλάκης Αντώνης κ.α.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μουσικούς και τους χορευτές που έδωσαν τον καλύτερο τον εαυτό αλλά και όσους βοήθησαν και κοπίασαν για την σωστή οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωση μας. Ιδιαίτερα την Τριμελή Επιτροπή του ΚΑΠΗ  Καπανδριτίου που βοήθησαν στη διεξαγωγή του πανηγυριού και στη διατήρηση της παράδοσης   αλλά και  όσους  παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΘΕΜΑ : Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την απειλή της δημόσιας υγείας από την διαιώνιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος στον Ασωπό



Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της μόλυνσης του Ασωπού Ποταμού (Αρ. Πρωτ. 2619/29.11.07, 6201/12.02.2008, 6458/25.09.08 και 617/22.06.08) καθώς παρά τις διαρκείς εξαγγελίες μέτρων και τις διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, τίποτα δεν έχει γίνει ώστε να ξεκινήσει η απορρύπανση του ποταμού και να γίνει και πάλι πνεύμονας ζωής από εστία μόλυνσης και κίνδυνος για την δημόσια υγεία που είναι σήμερα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο υδροφόρος ορίζοντας έχει πλέον μολυνθεί σε έκταση που δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια και το εξασθενές χρώμιο εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές ασθένειες στους κατοίκους της Αττικής (Δήμος Ωρωπού), της Βοιωτίας και της Εύβοιας.
Οι τραγικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία, η πρωτοφανής αμέλεια στην λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος στο Ασωπό Ποταμό δεν μπορούν να συνεχιστούν. Εάν άμεσα δεν ληφθούν τα μέτρα που επανειλημμένως έχει συστήσει η επιστημονική κοινότητα θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε και βαριά πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δικαίως μας απειλεί η Κομισιόν αφού όλες οι παρεμβάσεις στην περιοχή παραμένουν στις προθέσεις και στις εξαγγελίες. Όπως καταλαβαίνετε ακόμα και από οικονομικής πλευράς είναι προτιμότερο να εξευρεθούν οι πόροι σήμερα από την είσπραξη των προστίμων από όσους επιμένουν να ρυπαίνουν τον Ασωπό, να γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται και να εφαρμοστεί επιτέλους η κείμενη νομοθεσία σχετικά με τα βιομηχανικά απόβλητα ώστε να εντοπιστούν στο σύνολό τους οι παραβάτες, παρά να αναγκαστούμε στην εξεύρεση πολλαπλάσιων πόρων για την αποπληρωμή των προστίμων της ΕΕ και την υλοποίηση των παρεμβάσεων που εδώ και χρόνια έπρεπε να έχουν γίνει.
Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Σε ποια μέτρα θα προβείτε και με τι χρονοδιάγραμμα για την απορρύπανση του Ασωπού Ποταμού στον Ωρωπό;

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒAΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Εργαστήριο κεραμικής δημιουργήθηκε στο χώρο του Διαδραστικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα από την  Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα.  Η δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στη Περιφέρεια Αττικής» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ του Υπουργείου εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους πολίτες ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δεκάδες πινακίδες καλαίσθητες από πηλό που θα αντικαταστήσουν τις γνωστές πινακίδες σήμανσης οδών από λαμαρίνα. Αρωγός σε αυτήν την πεντάμηνη δράση είναι  ο Δήμος Μαραθώνα που προσφέρει τα υλικά, το ίδρυμα Παμμακάριστος όπου θα ψηθούν οι πινακίδες και το δίκτυο εθελοντών του Διαδραστικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα που θα τις τοποθετήσει σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του δήμου. Η πρόεδρος της Λαογραφικής εταιρείας κα Μηλέα Παππά δήλωσε πως «καλλιτεχνικές πινακίδες από πηλό θα τοποθετηθούν σε όλο τον Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στα δημόσια κτήρια, στα δεκάδες ξωκλήσια, στις κεντρικές οδούς, στα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, στις παραδοσιακές πηγές, στις πλατείες και όπου αλλού χρειαστεί μετά από τις προτάσεις και των τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων ώστε να δοθεί ένας ακόμη τόνος καλαισθησίας στον ιστορικό δήμο μας». Το εργαστήριο κεραμικής είναι το δεύτερο εργαστήριο που δημιουργείται από την Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα μετά από αυτό της ανακύκλωσης, ενώ η δράση τους θα συνεχιστεί και πέραν του πεντάμηνου προγράμματος και σε μόνιμη βάση. Ίδη οι χώροι των μουσείων Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα εξοπλίστηκαν με πάγκους εργασίας, ειδικά τραπέζια και δεκάδες εργαλεία προσφορές χορηγών και ειδικών κέντρων εκμάθησης κεραμικής έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο άμεσο μέλλον της δωρεάν εκμάθησης κεραμικής ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές του δήμου μας.  www.ilmb.gr – museo@ilmb.gr

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τοποθετήσεις Αντιστρατήγων – Αντιναυάρχων – Αντιπτεράρχων – Υποστρατήγων – Υποναυάρχων και Υποπτεράρχων

α.    ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
(1)  Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Σοφιανίδη (ΑΜ:42218), ως Διοικητή  1ης Στρατιάς.
(2)  Τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κουτρουμπέλη (ΑΜ: 42226),  ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού και Β’ Υπαρχηγό ΓΕΣ .
(3)  Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Ταμουρίδη (ΑΜ: 42611), ως    Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
(4)  Τον Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά (ΑΜ: 42613), ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ.
(5)  Τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη (ΑΜ: 42619), ως Διοικητή  ΑΣΔΕΝ.

β.    ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
(1)  Τον Αντιναύαρχο  Κωνσταντίνο Μαζαράκη – Αινιάν ΠΝ (ΑΜ: 1594), ως  Αρχηγό Στόλου.
(2)  Τον Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ (ΑΜ:1630), ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

γ.    ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 

(1)     Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά (ΑΜ: 12201), ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή CAOC-7 (COMBINED AIR OPERATION CENTER).
(2)     Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση (ΑΜ: 12206), ως  Διοικητή ΔΑΥ.
(3)     Τον Υποπτέραρχο (Ι) Δημήτριο Προκοπίου (ΑΜ:12224), ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.
(4)     Τον Υποπτέραρχο (ΜΑ) Κωνσταντίνο Ζαγγογιάννη (ΑΜ: 12543), ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.

2.       Στη διατήρηση της θέσης τους, όπως τοποθετήθηκαν με την υπ’ αριθ. 1/Σ.10/3-11-2011 Απόφαση του ΚΥΣΕΑ των παρακάτω:

α.    ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
(1)     Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη(ΑΜ: 42271),  ως Διοικητή Γ΄ΣΣ / NDC-GR.
(2)     Τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο (ΑΜ: 42283), ως Διοικητή Δ’ ΣΣ.
(3)     Τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τόπη (ΑΜ: 42317),  ως Διοικητή Β’ ΣΣ.
(4)     Τον Υποστράτηγο Στυλιανόπουλο Αθανάσιο (42652), ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.
(5)     Τον Υποστράτηγο  Σπυρόπουλο  Γεώργιο (43447), ως  Διοικητή ΣΕΘΑ.


β.    ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

(1)     Τον Αντιναύαρχο (Μ) Ελληνιάδη Παναγιώτη (Μ-569), ως Διοικητή ΔΔΜΝ.

Τσάκωσαν τον εμπρηστή του Υμηττού!


Μετά από επισταμένες έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνελήφθη χθες ένας 40χρονος Έλληνας, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις παρυφές του όρους Υμηττού, στο Δήμο Παπάγου.



Πιο συγκεκριμένα ο δράστης κατηγορείται για εμπρησμό σε δάσος από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03/07, 05/07, 14/07 και 22/07/2012 και οδηγείται σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας Αθηνών.
princeoliver.com

http://www.eglimatikotita.gr/2012/07/blog-post_6954.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+%28%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91%29&utm_content=Google+Reader

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Από τους δήμους το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

 
Την εκτίμηση ότι οι δήμοι θα είναι οι κύριοι πάροχοι που θα συνεχίσουν την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι συνεπεία αυτού γεγονότος «είναι λογικό και εύλογο να συνεχίσει να απασχολείται στην επόμενη μορφή του συγκεκριμένου προγράμματος το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό».

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την πορεία του Προγράμματος είχε απευθύνει στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος επισήμανε ότι το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, είναι ένα πρόγραμμα που έχει λάβει την έγκριση της κοινωνίας και πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης του και η μετάβασή του στο νέο σύστημα. Ο βουλευτής σημείωσε επίσης ότι υπάρχει μείζον θέμα με την καταβολή των δεδουλευμένων σε όσους απασχολούνται στο πρόγραμμα και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες διοικητικές πράξεις προκειμένου η μετεξέλιξη του προγράμματος στο θεσμό της «Κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων» να λειτουργήσει μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες αλλά και να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας στο Πρόγραμμα όσων απασχολούνται ήδη σε αυτό εδώ και χρόνια.

«Η παράταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι εξασφαλίζεται με το νέο θεσμό της κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων, ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί και από την 1η Οκτωβρίου 2012 προβλέπεται και η έναρξη λειτουργίας του», είπε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ενημέρωσε ότι έγιναν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες με τις οποίες προσδιορίστηκαν οι ωφελούμενοι-δικαιούχοι και δημιουργήθηκε και το Μητρώο Παρόχων που προσδιορίζει τους φορείς που θα παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές ενώ καθορίστηκαν και οι πόροι χρηματοδότησης του προγράμματος.

Όπως ανέφερε επίσης ο υφυπουργός έχουν ήδη υπογραφεί οι διοικητικές πράξεις και η έγκρισης της συγχρηματοδότησης που θα είναι συνολικού ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ και θα καλύπτει και το 2011. Σε εκκρεμότητα παραμένουν, όπως ενημέρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο Κανονισμός Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απόδοση της ειδικής εισφοράς από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει προβλεφθεί να καταβάλλεται από 1.5.2012 και αφορά εισφορά επί των συνολικών ετήσιων εσόδων από εισφορές φορέων κοινωνικής ασφάλισης. 
πηγη   http://okallikratis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1044.html

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Κατάλληλες και ακατάλληλες ακτές για κολύμπι


Αργοσαρωνικός - Ευβοϊκός - Κορινθιακός - Παγασητικός

H Eλλάδα κάποτε - όχι πολλές δεκαετίες πριν - διακρινόταν για τις πεντακάθαρες θάλασσες της. Aκόμη και η Aττική, με όλη την ανθρώπινη επιβάρυνση, διέθετε μερικές εντελώς αμόλυντες παραλίες και θαλάσσιες περιοχές. Aπό τότε, πολύ νερό – ή μάλλον… μόλυνση – έχει κυλήσει στο αυλάκι και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί έχουν καταστήσει τις περισσότερες από τις παραλίες ελάχιστα, η και καθόλου κατάλληλες για κολύμβηση.

Είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο η θάλασσα μολύνεται, τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να βοηθήσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον να ανακάμπτει ευκολότερα από τις ρυπογόνες δραστηριότητες που το επιβαρύνουν υπέρμετρα και, ιδιαιτέρως σημαντικό αυτό, ποιες από τις παραλίες της Aττικής είναι κατάλληλες για κολύμβηση.

Το τελευταίο εξασφαλίζεται από την διενέργεια μετρήσεων του μικροβιακού φορτίου στα θαλάσσια ύδατα από τα εργαστήρια του ΠAKOE, γεγονός που διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και ακρίβεια των μετρήσεων 

Θαλάσσια ρύπανση

H ρύπανση της θάλασσας, όπως είναι λογικό, συγκεντρώνεται κυρίως στις παράκτιες περιοχές, όπου η παρουσία του πληθυσμού είναι αυξημένη και βεβαίως ασκούνται οι περισσότερες, συνήθως ρυπογόνες, δραστηριότητες. Δεν είναι όμως μόνο οι ανθρώπινες δραστηριότητες που συγκεντρώνονται κοντά στις ακτές και τα περισσότερα οικοσύστημα αλλά και βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Aποτέλεσμα είναι η ρύπανση όχι μόνο να δημιουργεί προβλήματα ως προς την ποιότητα ζωής και την υγεία των ανθρώπων, αλλά να προκαλεί και ανεπανόρθωτη ζημιά στα οικοσυστήματα,διαταράσσοντας τη φυσική ισορροπία και δημιουργώντας τρομερές συνέπειες για το μέλλον ειδών ολόκληρων. 

 “Mπροστάρης” η τεχνολογία, που όχι μόνο υπηρετεί τον άνθρωπο, όπως είναι και ο στόχος της, αλλά καταστρέφει το περιβάλλον. Kαι βεβαίως πάλι στην τεχνολογία καταφεύγουμε για να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της μόλυνσης, κάτι που επιβαρύνει την κοινωνία με τεράστιο οικονομικό κόστος.

Χερσαίες και άλλες πηγές ρύπανσης της παράκτιας ζώνης

Η Ελλάδα έχει 16.000 χιλιόμετρα ακτών. Ο ελληνικός λαός, καθαρά θαλασσινός, ζούσε αρκετά χρόνια δεμένος με το υγρό στοιχείο. Δυστυχώς όμως, αυτή η σχέση έχει διαταραχθεί σοβαρά. Το 60% του πληθυσμού της Ελλάδας κατοικεί στις ακτές. Το 90% των τουριστικών επενδύσεων βρίσκονται σε παράκτιες ζώνες, αποτέλεσμα του τουρισμού ο οποίος αποτελεί για την Ελλάδα μια αυξανόμενη βιομηχανία, λόγω της πληθώρας των επισκεπτών, αλλοδαπών και μη.

Αν δούμε το πρόβλημα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο πληθυσμός που θα ζει παράκτια, το 2025 θα φτάσει τα 200.000.000 με ένα αριθμό τουριστών 380-760 εκατομμύρια. Τα νούμερα πράγματι σου προκαλούν αν όχι δέος, τουλάχιστον σκεπτικισμό για το μέλλον της παράκτιας ζώνης.

Έχει υπολογισθεί, ότι το 85% των αστικών λυμάτων από 120 παράκτιες Μεσογειακές πόλεις, πέφτουν στη θάλασσα χωρίς προηγούμενη επεξεργασία. Αν προσθέσουμε τους 12.000 τόνους φαινολών, 60.000 τόνους χημικών αποβλήτων, 100 τόνων υδραργύρου, 3.800 τόνων μολύβδου, 2.400 τόνους χρωμίου, 21.000 τόνους ψευδαργύρου έχουμε μια πλήρη εικόνα ρύπανσης της λεκάνης της μεσογείου από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Κάθε χρόνο, 120.000 τόνοι πετρελαίου φθάνουν στη μεσόγειο θάλασσα. Υπολογίζεται ότι το 1/8 έως 1/4, της παγκόσμιας ρύπανσης οικοσυστήματος από πετρελαιοειδή, πλήττει τη Μεσόγειο. Η κρούστα, που δημιουργείται στην επιφάνεια της θάλασσας από το πετρέλαιο, εμποδίζει την διέλευση του φωτός, με ολέθριες επιπτώσεις για την υδρόβια ζωή. 

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥ

α. Όταν η θάλασσα πρασινίζει, τότε είναι γεμάτη σάπια φύκια και πλαγκτόν.

β. Όταν η επιφάνειά της ιριδίζει, τότε είναι γεμάτη πετρέλαιο, πίσσες, λάδια, απόβλητα βόθρων.

γ. Όταν οι ακτές είναι γεμάτες σκουπίδια υπάρχει η πιθανότητα και η ίδια η θάλασσα να είναι μολυσμένη.

δ. Τα ακάθαρτα νερά είναι πάντα εστίες μικροβίων.

ε. Στο βυθό υπάρχουν μόλυβδος και υδράργυρος που προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία. Εφόσον ισχύουν οι παραπάνω συνθήκες, θα πρέπει να παίρνουν ορισμένα στοιχειώδη μέτρα:

1. Να μην κολυμπάνε σε νερά που το χρώμα τους είναι βαθύ πράσινο.

2. Να μην μπαίνουν σε θάλασσα που έχει πετρέλαιο, λάδια, απόβλητα βόθρων. Οι βρωμιές αυτές προκαλούν καρκίνο της μήτρας, νεοπλασίες και χρόνιες δερματίτιδες.

3. Να μην ρυπαίνουν και να καθαρίζουν τις παραλίες από τα σκουπίδια.

4. Να μην αναδεύουν τη θάλασσα όταν υπάρχει λάσπη στο βυθό. Η λάσπη της, προδίδει την ύπαρξη μόλυβδου και υδραργύρου, που με την ανατάραξη του βυθού μπορεί να μπουν στον οργανισμό μας από το στόμα και τους πόρους του σώματος.

5. Να μην εκτελούν τις σωματικές τους ανάγκες μέσα στη θάλασσα.

6. Πριν κολυμπήσετε αλείψτε τις πιο εμφανείς περιοχές του σώματός σας με αγνό ελαιόλαδο.

7. Σε περίπτωση που σας τσιμπήσει τσούχτρα αν δεν έχετε μαζί σας αμμωνία υγρή να χρησιμοποιήσετε άμμο καθαρή ή φύκια της θάλασσας, τοποθετώντας επί δεκάλεπτο ένα στρώμα στο σημείο του τσιμπήματος.

8. Στην περίπτωση που θέλετε να απαλαγείτε από τις τσούχτρες, ας απασχοληθείτε με το να τις ψαρεύετε. Το ψάρεμά τους, όμως, θέλει προσοχή. Ας προσπαθήσετε με το εσωτερικό της παλάμης σας να τις μαζέψετε μαζί με το νερό.

9. Οι καλύτερες ώρες για το άθλημα της κολύμβησης είναι οι πρωινές και οι απογευματινές, επειδή ο οργανισμός δεν είναι απασχολημένος τότε με την πέψη και μπορεί να αφιερωθεί πιο άνετα σε μια κουραστική προσπάθεια.

10. Όταν ο καιρός είναι βόρειος, βορειοανατολικός στο Σαρωνικό, να κολυμπάτε μόνο από το Σούνιο μέχρι τη Βουλιαγμένη, ενώ όταν είναι βορειοδυτικός ή νότιος, τότε οι βόρειες περιοχές από το Δασκαλειό μέχρι τον Ωρωπό είναι απαλλαγμένες από τσούχτρες. 

Προσοχή: Ακατάλληλες Θάλασσες

Το ποσοστό των ακτών που σύμφωνα με τους ελέγχους του ΠΑΚΟΕ κρίνονται ακατάλληλεςγια κολύμβηση διότι δεν πληρούν τα πρότυπα για την ποιότητα των υδάτων και αναμένεται να αναρτηθούν πινακίδες που θα αναγράφουν «απαγορεύεται η  κολύμβηση» είναι οι εξής:

- Όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία, διυλιστήρια, διαλυτήρια πλοίων κ.α.

- Οι παραλίες από το Φάρο Αυλίδας μέχρι Χαλκούτσι σε ποσοστό 58,62% (βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Οι παραλίες από το Χαλκούτσι έως τους Άγιους Αποστόλους σε ποσοστό 63,15%. (βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Η περιοχή από τον Πειραιά έως Καβούρι με ποσοστό ακατάλληλων ακτών 65,21%.(βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Στην περιοχή του Σαρωνικού από την Βουλιαγμένη έως το Σούνιο βρέθηκαν ακατάλληλες παραλίες σε ποσοστό 21,42%.(βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Ανατολική Αττική από τον Σχινιά έως το Λαύριο κρίθηκε το 29,27% των ακτών ακατάλληλο σε σύνολο 41 ακτών που αναλύθηκαν.(βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Δυτική Αττική από το Πέραμα έως την Κόρινθο το ποσοστό των ακατάλληλων ακτών ανέρχεται σε 70,21% (βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Το λιμάνι της Ραφήνας, σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του.



ΠΕΡΙΟΧΗ
3 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ
ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΣΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ 1ΟΡΙΟ 250/100 ml νερού (οδηγία
2006/7/ΕΚ)
ΟΡΙΟ 100/100 ml νερούΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Κ) ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Α)
1.   ΦΑΡΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ (ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ)70105Α
2.   ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ160132Α
3.   ΦΑΡΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ294160Α
4.   ΦΑΡΟΣ 100μ ΜΕΤΑ189200A
5.   ΦΑΡΟΣ ΤΕΡΜΑ105150Α
6.   ΑΥΛΙΔΑ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ112176A
7.   ΑΥΛΙΔΑ 200μ ΜΕΤΑ70194Α
8.   ΑΥΛΙΔΑ ΤΕΡΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ79140A
9.   ΔΗΛΕΣΙ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ101176Α
10. ΔΗΛΕΣΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (ΨΙΛΙΚΑΤΣΙΔΙΚΟ)7080Κ
11. ΔΗΛΕΣΙ ΤΕΡΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ18176Α
12. ΔΗΛΕΣΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ136202A
13. ΑΓΡΙΛΕΖΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ218179Α
14. ΑΓΡΙΛΕΖΑ ΤΕΡΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ7657K
15. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ ΑΕΤΟΦΟΛΙΑ6876K
16. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ6879K
17. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 150μ ΜΕΤΑ118186Α
18. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 200μ ΜΕΤΑ13885Κ
19. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 150μ ΜΕΤΑ (SALOON)7990Κ
20. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 150μ ΜΕΤΑ6580K
21. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 200μ ΜΕΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ55194Α
22. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 200μ ΜΕΤΑ3075K
23. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 100μ ΜΕΤΑ5069K
24. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 200μ ΜΕΤΑ ΕΥΒΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ6051Κ
25. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 200μ ΜΕΤΑ156180Α
26. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 200μ ΜΕΤΑ9685K
27. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 200μ ΜΕΤΑ19188K
28. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 200μ ΜΕΤΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΔΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ184196A
29. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΩΓΟΣTNTC295A
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ 2 (ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ - ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ)ΟΡΙΟ 250/100 ml νερού (οδηγία
2006/7/ΕΚ)
ΟΡΙΟ 100/100 ml νερούΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Κ) ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Α)
1.   ΦΟΙΝΙΚΩΝ & ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ188207Α
2.   ΦΟΙΝΙΚΩΝ & ΡΟΔΩΝ105179Α
3.   ΦΟΙΝΙΚΩΝ & ΑΝΕΜΩΝΑΣ10590K
4.   ΦΟΙΝΙΚΩΝ & ΒΙΟΛΕΤΑΣ176202Α
5.   ΦΟΙΝΙΚΩΝ & ΑΓΡΑΜΠΕΛΗΣ159221Α
6.   ΦΟΙΝΙΚΩΝ & ΣΗΜΥΔΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΦΩΝ176204Α
7.   ΜΕΤΑ 200μ171221Α
8.   ΜΕΤΑ 200μ141202A
9.   ΜΕΤΑ 200μ701650A
10. ΤΕΡΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ161220A
11. ΟΙΚ. ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΟΔ.ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ94156Α
12. .ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ8184K
13. ΑΤΛΑΝΤΙΣ CLUB8591K
14. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ225196Α
15. ΠΑΡΑΛΙΑ ΩΡΩΠΟΥ271225A
16. ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ176105Α
17. ΤΑΒΕΡΝΑ Ο ΦΑΡΟΣ13091K
18. 200 ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΡΟ13590K
19. HOTEL DESPO8571Κ
20. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΠΑΓΛΑΡΑΣ7581K
21. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ185196Α
22. ALKYONIS HOTEL156202Α
23. ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟ "ΚΟΥΤΟΥΚΑΚΙ"136211A
24. ΤΑΒΕΡΝΑ Η ΚΥΡΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ189171Α
25. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ202198A
26. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ Η ΠΕΥΚΗ6085K
27. 200μ ΜΕΤΑ3070K
28. 200 μ ΜΕΤΑ1856K
29. 200μ ΜΕΤΑ2945K
30. ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΙΛΑΔΟΣ ΟΔ.ΚΟΙΛΑΔΟΣ35176Α
31. ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΙΚ. ΦΑΝΟΥ ΟΔ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ4560K
32. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΟΣ ΣΥΝΟΡΑ ΟΙΚ.ΣΠΗΛΙΑ7989K
33. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΝΕ ΒΛΑΣΤΟΣ139245Α
34. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ86131Α
35. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΑΛΗΝΗ86131Α
36. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΥΡΑ41130Α
37. PIZZA ASCOT ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ Κ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ4156K
38. ΟΙΚ/ΣΜΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙΤΗΣ4668K




ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 1ΟΡΙΟ 250/100 ml νερού (οδηγία
2006/7/ΕΚ)
ΟΡΙΟ 100/100 ml νερούΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Κ) ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Α)
1.   ΑΚΤΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΑTNTC185A
2.   ΑΚΤΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΒTNTC202A
3.   ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ280131A
4.   ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ276100Α
5.   ΚΑΣΤΕΛΛΑ131111Α
6.   ΦΛΟΙΣΒΟΣ151118Α
7.   ΕΔΕΜ9185K
8.   ΑΚΤΗ ΑΛΙΜΟΥ151148A
9.   ΑΚΤΗ ΕΟΤ ΑΛΙΜΟΥ (ΑΚΤΗ ΑΛΙΜΟΥ)6572K
10. ΛΟΥΤΡΑ ΑΛΙΜΟΥ (ΑΜΜΟΣ BEACHBAR)146112Α
11. ΑΓ.ΚΟΣΜΑΣ168216A
12. ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (PALACE HOTEL)17461K
13. MAO ΚΑΦΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ131200Α
14. SCIROCCO KAFE276191A
15. KΑΦΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ285136A
16. ΠΛΑΖ ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ202136Α
17. ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ6875K
18. ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΜΑΡΑΓΔΙ136112Α
19. ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΑΣ CLUB BO6659K
20. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΒΟΥΛ ΑΣ VIVE MARE CAF?7185K
21. ΑΚΤΗ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ MARITINE LTD191127A
22. AKTHΑΚΤΗ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ DIVANIPALACE68159Α
23. AKTH KABOYΡIOY TABEΡNA KΡHTIKOΣ295214A




ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 2 (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ----ΣΟΥΝΙΟ)ΟΡΙΟ 250/100 ml νερού (οδηγία
2006/7/ΕΚ)
ΟΡΙΟ 100/100 ml νερούΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Κ) ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Α)
1.   ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΡΧΗ79112Α
2.   ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 200μ ΜΕΤΑ96127Α
3.   ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 200 μ ΜΕΤΑ6575K
4.   ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 200μ ΜΕΤΑ16481K
5. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΚΤΗ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΛΑΙΜΟΣ)227141A
6.   ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α18580K
7.   ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Β19690K
8.   ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΚΤΗ ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΡΧΗ285121A
9.   ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΚΤΗ ΩΚΕΑΝΙΔΑ 100 μ ΜΕΤΑ156138A
10. ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΕΙΜ/ΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ40136Α
11. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΤΕΡΜΑ19190K
12. ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ14694K
13. ΒΑΡΚΙΖΑ ΣΤΑΣΗ ΜΥΣΤΡΑΛ76126A
14. ΒΑΡΚΙΖΑ ΒΡΑΧΑΚΙΑ2739K
15. ΒΑΡΚΙΖΑ ΗΑAGEN DASZ6056K
16. ΕΟΤ ΒΑΡΚΙΖΑ6548K
17. ΒΑΡΚΙΖΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ6185K
18. ΒΑΡΚΙΖΑ ΠΛΑΖ ΑΡΧΗ5591K
19. ΒΑΡΚΙΖΑ ΠΛΑΖ ΝΑΟΒΒ ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ3946K
20. ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΡΜΑ6581Κ
21. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛ.ΟΡΓΑΝΙ- ΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩΡΩΠΙΩΝ8676K
22. ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΥΜΑ361187Α
23. ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ ΤΕΛΟΣ5576K
24. ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ81146Α
25. ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ ΑΡΧΗ12761K
26. ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ ΤΕΛΟΣ14572Κ
27. ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ ΑΤΕΕ (ΚΑΛΥΒΙΑ)74146Α
28. ΛΑΓΟΝΗΣΙ DELAO6061K
29. ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΚΤΙΡΙΟ ΝΟ 464562K
30. ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΕΔΕΜ71136K
31. ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΕΚΘΕΣΗ12649K
32. ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΖΕΦΥΡΟΣ BAR56136Α
33. ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ5265K
34. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α4565K
35. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β3056Κ
36. ΦΩΚΑΙΑ Α4017K
37. ΦΩΚΑΙΑ Β2531K
38. ΘΥΜΑΡΙ Α4067Κ
39. ΘΥΜΑΡΙ Β5262K
40. ΛΕΓΡΑΙΝΑ5030K
41. ΣΟΥΝΙΟ Α3831K
42. ΣΟΥΝΙΟ Β3026K




ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗ (ΣΧΙΝΙΑΣ ----ΛΑΥΡΙΟ)ΟΡΙΟ 250/100 ml νερού (οδηγία
2006/7/ΕΚ)
ΟΡΙΟ 100/100 ml νερούΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Κ) ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Α)
1.   ΣΧΙΝΙΑΣ ΠΕΥΚΑ ΤΕΡΜΑ4658K
2.   ΣΧΙΝΙΑΣ 50 μ ΜΕΤΑ3056K
3.   ΣΧΙΝΙΑΣ ΠΕΥΚΑ 50μ ΜΕΤΑ3240K
4.   ΣΧΙΝΙΑΣ ΑΘΛ.ΚΕΝΤΡΟ3739Κ
5.   ΣΧΙΝΙΑΣ 50μ.ΜΕΤΑ303195Α
6.   ΣΧΙΝΙΑΣ ΤΕΡΜΑ207217Α
7.   ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ139245Α
8.   ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 150μ ΜΕΤΑ145161Α
9.   ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΤΕΡΜΑ405202Α
10. ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ Η ΤΡΑΤΑ186212A
11. ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΤΕΡΜΑ4020K
12. ΖΟΥΜΠΕΡΙ396191Α
13. ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ141112Α
14. ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ4050Κ
15. ΜΑΤΙ85136Α
16. ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ4030K
17. ΡΑΦΗΝΑ Α45126Α
18. ΡΑΦΗΝΑ Β165132Α
19. ΛΟΥΤΣΑ ΠΡΙΝ ΝΑΟ204121Α
20. ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΝΑΟΣ15170K
21. ΛΟΥΤΣΑ 100 μ ΜΕΤΑ14160Κ
22. ΛΟΥΤΣΑ ΚΑΦΕ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ212171Α
23. ΛΟΥΤΣΑ 100 μ ΜΕΤΑ276158Α
24. ΛΟΥΤΣΑ ΠΡΟΣ ΒΡΑΥΡΩΝΑ Α21696K
25. ΛΟΥΤΣΑ ΠΡΟΣ ΒΡΑΥΡΩΝΑ 100 μ ΜΕΤΑ19171K
26. ΒΡΑΥΡΩΝΑ ΒΡΑΧΙΑ6972K
27. ΒΡΑΥΡΩΝΑ ΑΜΜΟΥΔΙΑ7890K
28. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ4174K
29. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΠΑΡΚΟ16781K
30. ΑΥΛΑΚΙ ΑΡΧΗ4132K
31. ΑΥΛΑΚΙ 100 μ6550K
32. ΑΥΛΑΚΙ  ΕΟΤ4130K
33. ΚΑΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ4040K
34. ΔΑΣΚΑΛΙΟ Α3627K
35. ΔΑΣΚΑΛΙΟ Β3521K
36. ΔΑΣΚΑΛΙΟ Γ2030K
37. ΣΥΡΙ Α4032K
38. ΣΥΡΙ Β3550K
39. ΛΑΥΡΙΟ3625K
40. ΛΑΥΡΙΟ ΔΕΗ Α4027K
41. ΛΑΥΡΙΟ ΔΕΗ Β4022K




ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (ΠΕΡΑΜΑ-----ΚΟΡΙΝΘΟΣ)ΟΡΙΟ 250/100 ml νερού (οδηγία
2006/7/ΕΚ)
ΟΡΙΟ 100/100 ml νερούΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Κ) ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Α)
1.ΠΕΡΑΜΑ141172A
2.ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ406231A
3. ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΟΔ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥ- ΛΟΥ204TNTCA
4. ΕΛΕΥΣΙΝΑ 500 μ ΜΕΤΑ450TNTCA
5. ΕΛΕΥΣΙΝΑ Γ306TNTCΑ
6 ΛΟΥΤΡΟΠΥΡΓΟΣ HOTEL AKTI312TNTCA
7.ΛΟΥΤΡΟΠΥΡΓΟΣ ΤΕΛΟΣ202TNTCΑ
8. NEΡAKI A MUSIC CLUB ΛΑΔΑΔΙΚΑ146136Α
9.ΝΕΡΑΚΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ149202Α
10. ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ SOFTEX136401Α
11.ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 50μ ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ176280Α
12.ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 500Μ ΜΕΤΑ49145Α
13ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 100 Μ ΜΕΤΑ41201Α
14.ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 100 Μ ΜΕΤΑ52176Α
15. ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΛΙΜΑΝΑΚΙ46317Α
16.ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΤΕΡΜΑ40131Α
17. FERRY BOAT ΓΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ606TNTCΑ
18.ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΝΕΛ4025K
19.ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ 250 μ ΠΡΙΝ ΑΠΟ HOTEL2536K
20. ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ HOTEL KOKKINIS4031K
21. KINETTA ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΝΕΤΤΑΣ50141Α
22. KINETTΑ 100Μ ΜΕΤΑ60112Α
23..ΚΙΝΕΤΤΑ HOTELBOUSOUL AS56127Α
24.ΚΙΝΕΤΤΑ 150 Μ ΜΕΤΑ75131Α
25..ΚΙΝΕΤΤΑ 200 Μ ΜΕΤΑ71182Α
26.ΚΙΝΕΤΤΑ 150Μ ΜΕΤΑ65127Α
27.ΚΙΝΕΤΤΑ 150 Μ ΜΕΤΑ60127Α
28.ΚΙΝΕΤΤΑ ΤΕΛΟΣ76261Α
29. ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ AVIN ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ386TNTCA
30.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΑΡΧΗ179264Α
31. ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 300μ ΜΕΤΑ70212A
32.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 300 μ ΜΕΤΑ59204Α
33.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΤΕΡΜΑ 1ης ΠΑΡΑΛΙΑΣ18981K
34.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΟΔ.ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ19476K
35.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 200μ ΜΕΤΑ6050K
36.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 200μ ΜΕΤΑ7081K
37.65ο ΧΛ.ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ8692K
38.ΛΙΜΑΝΙ MOTOR OIL138206Α
39.MOTOR OIL131202A
40.ΣΟΥΣΑΚΙ Α CAMPING136141Α
41.ΣΟΥΣΑΚΙ Β45126Α
42.IΣΘΜΙΑ Α14691K
43.IΣΘΜΙΑ Β13770K
44.IΣΘΜΙΑ Γ14360K
45.ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑ136112A
46. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 500μ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ101131A
47. ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ7649Κ



Πηγή
http://www.tampouloukia.gr/2012/07/blog-post_2264.html

visitors

free counters