Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο "ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ" του Δήμου Π.Φαλήρου από τη Γενική Γραμματέα για την Ισότητα των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.



Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο "ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ" του Δήμου Π.Φαλήρου από τη Γενική Γραμματέα για την Ισότητα των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.

Δήλωση της για την 25η Μαρτίου:
Σήμερα τιμάμε το ιστορικό γεγονός, της ελληνικής επανάστασης του 1821, που απέδειξε ότι όταν οι λαοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους μπορούν να κάνουν το ‘αδύνατο’ δυνατό. Να σπάσουν τις λογικές των «μονόδρομων» και αποκτήσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους. 
Σε αυτό τον αγώνα μαζί με τον ελληνικό λαό, πρωτοστάτησαν χιλιάδες επώνυμες και ανώνυμες γυναίκες και η συμβολή τους ήταν αναντικατάστατη. Με τη πολύμορφη συμμετοχή τους στα πεδία των μαχών, στα στρατιωτικά συμβούλια, με τις θαρραλέες συμπεριφορές και θυσίες τους κατέκτησαν άτυπα την ισότητα στην πράξη και συνέγραψαν την ιστορία της επανάστασης μαζί με τους άνδρες. 
Ο αγώνας του λαού μας για ανεξαρτησία, ελευθερία, αξιοπρέπεια, εξέπεμπε πέρα από το τοπικό, ένα ευρωπαικό και οικουμενικό μήνυμα. 
Σήμερα, σε νέες συνθήκες, ο αγώνας αυτός είναι επίκαιρος και όπως και τότε, είναι και ευρωπαίκός. 
Οι λαοί της Ευρώπης οφείλουν να χαράξουν μια διαφορετική πορεία από αυτή της λογικής του μονόδρομου της νεοφιλεύθερης λιτότητας και της εξαθλίωσης, της έξαρσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του νεοφασισμού και του εθνικισμού, της ανισότητας και των διακρίσεων λόγω φύλου που προβάλλονται ως «η μόνη εναλλακτική».
Σήμερα ο ελληνικός λαός με την κυβέρνηση του, αποτελεί σύμβολό ελπίδας για όλη την Ευρώπη και τους λαούς της που αγωνίζονται για υπεράσπιση της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της ισότητας. 
Σήμερα η οικοδόμηση μιας άλλης Ελλάδας σε μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή.
Φωτεινή Κούβελα
Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.
25.3.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters