Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ


Για τα Δημοτικά Συμβούλια στο Δήμο του Ωρωπού είχα τοποθετηθεί με άρθρο μου και παλιότερα, καταδικάζοντας συμπεριφορές που καταργούν κάθε έννοια Δημοκρατίας αφού βασικές αρχές όπως ο σεβασμός και η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης καταστρατηγούνται ενώ ή αίθουσα μετατρέπεται σε ένα είδος αρένας όπου οι αντιπαρατιθέμενες παρατάξεις για το καλό των Δημοτών είναι έτοιμες να αλληλοσπαραχθούν. Μια παρόμοια σκηνή ζήσαμε  και στο Δ.Σ. που έγινε στις 30 Οκτωβρίου.Στο πρώτο θέμα της συζήτησης το οποίο είχε φέρει η αντιπολίτευση για το σοβαρό θέμα της παροχής  Υγείας στο Δήμο Ωρωπού μετά από διαπληκτισμούς η ίδια ν αντιπολίτευση αποχώρησε ' εις ένδειξη διαμαρτηρίας' παρά τις προσπάθειες του Προέδρου του Δ.Σ.
Τρία χρόνια τωρα και δεν  έχει στο Δ.Σ. δημιουργηθεί  η κατάλληλη ατμόσφαιρα επικοινωνίας μεταξύ των μελών.Αν υποθέσουμε ότι ο Δήμος μας είναι ένας ασθενής διότι πραγματικά βρισκεται λόγω της οικονομικής κρίσης ''επί ξυρού ακμής'' οι παρατάξεις στέκονται γύρω από το το κρεβάτι του χειρουργείου και αντιμάχονται για τη θεραπεία και για το ποιος είναι ο καλύτερος χειρουργός. Ας σοβαρευτούμε η αντιπολίτευση δεν μπορεί να θεωρεί ότι η Δημοτικ΄η Αρχή είναι υπεύθυνη για την επιτέλεση του έργου , διότι και αυτή έχει την ευθύνη της επικοδομητικής  αντιπολίτευσης και ελέγχου του έργου που παράγεται στο Δήμο και επομένως δεν μπορεί να αποχωρεί από ένα σοβαρό θέμα όπως της Υγείας που ή ίδια έχει φέρει για να καυτηριάσει την "ανυπαρξία'' της  Δημοτικής Αρχής και να μην μπορεί να προωθήσει λύσεις προς το συμφέρον των δημοτών. Αλλά ούτε και μέλη της Δημοτικής Αρχής μπορεί  να απαντούν προκλητικά.Δεν κερδίζει όποιος κάνει περισσότερες ''κόντρες'' αλλά όποιος είναι αποτελεσματικός στο ρόλο που του επεφύλαξαν οι δημοτικές εκλογές του 2010.
 Ας σοβαρευτούμε, διότι περισσότερο η συμπεριφορά των συμβούλων έμοιαζε με μαθητών του δεκαπενταμελούς  συμβουλίου  γυμνασίου παρά ώριμων ανθρώπων που διοικούν ένα τεράστιο σε ευθύνες Δήμο.
Ας σοβαρευτούμε γιατί  είμαστε συνυπεύθυνοι αν για μικροπολιτικά ωφέλη  ,αφού ήδη μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο ,απαξιώνουμε τα Δημοτικά Συμβούλια γιατί έτσι απαξιώνουμε και τους εαυτούς μας.
Ελένη Βαρνάβα- Καραγιάννη
Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters