Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

ΟΜΙΛΙΑ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ!

Διακυβέρνηση με πρόταση έξι άμεσων μέτρων
Τη δημιουργία τρίτου πόλου απέναντι στην «καρικατούρα» του δικομματισμού, που δημιουργείται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Πρόταση διακυβέρνησης της χώρας με 6 άμεσα μέτρα παρουσίασε χθες ο Φ. Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, προβάλλοντας τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου στο πολιτικό σκηνικό απέναντι στην «καρικατούρα» του δικομματισμού -όπως τη χαρακτήρισε- που δημιουργείται από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 17η Ιουνίου.



Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών η ΔΗΜΑΡ δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές και τόνισε ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση». Υπογράμμισε, επίσης, ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι «Μνημόνιο - αντιμνημόνιο», αλλά «σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή».
Ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν το κόμμα στις επερχόμενες εκλογές σηκώνοντας τη «σημαία» της δημιουργίας ενός τρίτου πόλου με επίκεντρο τη ΔΗΜΑΡ, που θα διαθέτει αριστερό, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό προφίλ με μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Επιτέθηκε στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους χαρακτήρισε «ένα επικίνδυνο λαϊκιστικό δίπολο που προσπαθεί να παγιδεύσει τους πολίτες». Για τη ΝΔ τόνισε ότι θα κινηθεί στις γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές με τις οποίες κινείται η Δεξιά στην Ευρώπη. «Είναι μια αμετανόητη Δεξιά του χθες, χωρίς πρόγραμμα και όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που τον χαρακτήρισε ως «πόλο μίας λαϊκιστικής και ανεύθυνης Αριστεράς, που ανοιχτά ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. «Αυτή η Αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα. Ψαρεύει στα θολά νερά. Αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλείνει το μάτι στον λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γ. Αρσένη. Αυτή η Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μη ματαιοπονούν με προσχηματικές επιθέσεις φιλίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Τα άμεσα μέτρα που παρουσίασε ο κ. Κουβέλης, που εντάσσονται στο πλαίσιο «εντός της Ευρώπης και του ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο», είναι:
•Επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2018 και επαναδιαπραγμάτευση.
•Κατάργηση της νομοθεσίας για τη μείωση των κατώτατων μισθών, την αποδιάρθρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας.
•Πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα.
•Υποκατάσταση των μέτρων του Ιουνίου με περικοπές δαπανών 4 δισ. από αμυντικές και φαρμακευτικές δαπάνες και καταπολέμηση της σπατάλης στη δημόσια διοίκηση χωρίς περικοπές μισθών.
•Καταπολέμηση της διαφθοράς και εξασφάλιση 2 δισ. με έλεγχο των δημοσίων προμηθειών.
•Στόχος 6 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters