Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΜΠΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ - ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


Το ΠΑΣΟΚ έχει υποχωρήσει πλέον στην πέμπτη θέση, ενώ εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει η Δημοκρατική Αριστερά που πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Εντύπωση προκαλεί και το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή (2,5%). Το ΛΑΟΣ βρίσκεται σε καθοδική πορεία, ενώ οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν οριακά το ποσοστό εισόδου στη Βουλή. Εκτός Βουλής συνεχίζουν να βρίσκονται σύμφωνα με την Vprc η Δημοκρατική Συμμαχία αλλά και το Άρμα Πολιτών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ με 30,5%, δεύτερο η Δημοκρατική Αριστερά με 13%, ενώ τις επόμενες δύο θέσεις μοιράζονται ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ακριβώς ποσοστό(12,5%). Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πέμπτο, με ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό (12%) από τα προηγούμενα τρία κόμματα. Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, ενώ Δημοκρατική Συμμαχία, Αρμα Πολιτών και Χρυσή Αυγή μοιράζονται το ίδιο ποσοστό (2.5%). Σημειώνεται πως η εκτίμηση για αποχή, λευκά και άκυρα είναι 33,9%.
Δεν ξέρουμε αν ο Κουβέλης είναι Αξωιματική Αντιπολίτευση (!!!), πάντως συνολικά τα κόμματα της αριστεράς πιάνουν ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ το 40%, όπως έχει φανεί και σε άλλες δημοσκοπήσεις!

Η έκπληξη (;) έρχεται από την Χρυσή Αυγή, που μέσα σε ένα μήνα διπλασίασε σχεδόν το ποσοστό της (είχε 1,5% στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο), ενώ το Λάος χάνει μια μονάδα (ήταν στο 7%)!

Θεωρούμε πως και το ποσοστό της Νδ είναι παραφουσκωμένο, ενώ του Πασοκ ίσως είναι ακόμα μικρότερο: Όπως και νά' χει, η μόνη πραγματική δημοσκόπηση είναι αυτή ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ, όπου εκεί ίσως κάποιοι έχουν...δυσάρεστες εκπλήξεις!

Υ.Γ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοσκόπηση του ιστολογίου μας, με...άκρως ενδιαφέρονται αποτελέσματα!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/hellas-orthodoxy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

visitors

free counters